Gdy po raz pierwszy spróbowałam gorącej nutelli do picia wiedziałam, że już nigdy o niej nie zapomnę, a nicejską kawiarnię Emilie`s będę darzyć słodkim sentymentem. Chłodne poranki i wieczory przyniosły mi idealny pretekst do przygotowania swojej własnej wersji tego napoju – prostej, ale w 100% pysznej. Okazało się, że wystarczy rozpuścić czekoladowo-orzechowy krem w mleku i voilà – mamy cudownie rozgrzewającą metodę na jesienne przesilenie :]

Składniki (na 2 porcje):

  • szklanka mleka
  • 5-8 łyżek nutelli (w zależności od stopnia nutellożerności)

Przygotowanie:

W rondelku umieszczamy mleko oraz nutellę. Podgrzewamy na średniej mocy palnika. Cały czas mieszamy aż do całkowitego połączenia składników i uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelewamy do filiżanek. Odpływamy z rozkoszy.