Babeczki migdałowe z malinami


Masz ochotę na lekką, ale w pełni słodką przekąskę? Znudziły Ci sie płatki i owsianki na śniadanie?  Jeżeli tak, poniższa propozycja jest właśnie dla Ciebie. Wilgotne, mięciutkie ciasto o intensywnym, orzechowym aromacie. Do tego lekko kwaśne maliny i posypka z pieczonych migdałów. Do pełni szczęścia brakuje jedynie earl greya lub dobrej kawy :]

Składniki (na około 10-12 sztuk):

  • 1 szklanka tartych migdałów
  • 1 szklanka mąki
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 150 g masła klarowanego
  • 75 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ponadto:

  • 250 g malin
  • garść migdałów

Przygotowanie:

Formę na babeczki wykładamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy maliny, delikatnie mieszamy. Przekładamy do papilotek (do 7/8 wysokości). Posypujemy siekanymi migdałami.
Pieczemy około 15-20 minut do zarumienienia.
Odstawiamy do przestygnięcia.

Smacznego :]

babeczki z migałami i malinami

babeczki z migałami i malinami 1

migdałowe babeczki z malinami 1

 

 

 

2 Comments

Skomentuj ten wpis

Twój adres e-mail nie będzie widoczny dla innych. Obowiązkowe pole są oznaczone *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress