SŁODKI SZCZECIN vol. 12 – To i Owo


Restaurację To i Owo odwiedziałam po raz pierwszy na początku maja. Po dwóch godzinach pełnych zachwytów i oczarowań nie miałam najmniejszych wątpliwości jakie miejsce na gastronomicznej mapie mojego miasta powinno zainaugurować II edycję projektu SŁODKI SZCZECIN. Przekonajcie się dlaczego :]

Wymieniając zalety restauracji należałoby zacząć od wspaniałego położenia przy szczecińskich bulwarach. Ulica Zbożowa, na której znajduje się lokal, rozciaga się wzdłuż Odry, po stronie Nabrzeża Celnego. Domyślacie się jakie widoki towarzyszą gościom podczas jedzenia? :] Biurowca La Stadia nie da rady przeoczyć, a to właśnie na jego rogu widnieje duży, podświetlany szyld zapraszający do środka lub do pozostania w komfortowym ogródku. I tutaj od razu pojawia się kolejny plus, bo To i Owo wita serdecznie od progu nie tylko Was, ale także Wasze wesołe czworonogi. Miska z wodą pojawia się po kilku sekundach, a na dokarmianie pod stołem nikt krzywo nie patrzy ;]

Trzeci punkt to wystrój. Na wizycie w tym miejscu skorzysta nie tylko Wasz żołądek i kubki smakowe, ale prawdziwą ucztę przeżyją także oczy. Wnętrzne o industrialnym i minimalistycznym charakterze zachowało odpowiedni poziom ciepła i przytulności. W środku jest jasno, przestronnie i niezwykle estetycznie. Żaden element nie jest przypadkowy, o każdy szczegół zadbano z wielką starannością. Wszystko po to, aby goście mogli spędzić czas w przyjemnym miejscu, jednocześnie bez zbędnej spinki i zadęcia.

Kolejnym (i najbardziej istotnym) westchnieniem z zachwytu jest słodkie menu. Znajdziecie w nim stałe pozycje, takie jak tort bezowy (zamówcie koniecznie!), czekoladowy fondant i placuszki z musem truskawkowym. Ale to, co zrobi na Was największe wrażenie, to zawartość witryny i uginający się od pyszności blat. Mnogość ciast i deserów wywołuje oczopląs, ślonotok i niemożność decyzyjną. Tak ciężko wybrać pomiędzy tiramisu, sernikiem, tartą z owocami lub apetycznymi babeczkami. Najlepiej więc spróbować wszystkiego – ja tak zrobiłam ;]

Polecając Wam To i Owo nie mogę pominąć personelu, bo ten jest wyjątkowy. Jako goście nie doświadczycie niczego innego jak uśmiechu, pomocy w wyborze pozycji z menu i regularnej troski o to, żeby było Wam jak najlepiej. Jeżeli przyprowadzicie ze sobą psa, może on liczyć na gratisowe drapanko za uchem i być może uda mu się nawet skraść Pani kelnerce jednego buziaka ;]

Jeżeli jeszcze Was nie zachęciłam, zobaczcie jak to wszystko wygląda w obiektywie Agnieszki Tylki. Fajnie, co? :]

2

3

4

5

6

6a

7

8

9

10

11

12

13

 

16a

14

 

15

 

*Wpadnijcie po inne zdjęcia robione ze smakiem na http://www.fotografia-atylka.pl/.

Godziny otwarcia:
pon.: 9.00-16.00
wt. – czw.: 9.00-21.00
pt.: 9.00-22.00
sb.: 12.00-22.00
nd.: 12.00-21.00

Więcej info na:
https://www.facebook.com/toiowoszczecin/

A lokal znajduje się dokładnie tutaj.

Jeżeli Wasze kubki smakowe nie znają jeszcze To i Owo, koniecznie tam zajrzyjcie i napiszcie w komentarzu jakie są Wasze wrażenia. A może są wśród Was stali klienci tej restauracji? Dajcie znać za co lubicie ją najbardziej :]

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Skomentuj ten wpis

Twój adres e-mail nie będzie widoczny dla innych. Obowiązkowe pole są oznaczone *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress