Smażone tosty z nutellą i cynamonem


Wielbiciele drożdżowych kołaczy z cukrem i cynamonem strzeżcie się! Przed Wami ich śniadaniowa wersja z rozpływającą się, gorąca nutellą w środku. Długo zastanawiałam się jak opisać niesamowitość doznań smakowych, których dostarcza ta niewielka roladka z chleba tostowego, ale nadal nie znajduję odpowiednich słów. Musicie sami spróbować :]

Składniki (na 4 sztuki):

  • 4 kromki chleba tostowego pszennego
  • 4 łyżki nutelli
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie:

W głębokim tależu umieszczamy jajko i mleko – roztrzepujemy widelcem. W drugim talerzu mieszamy cukier z cynamonem.
Każdą kromkę chleba tostowego pozbawiamy skórki. Następnie rozwałkowujemy. Smarujemy równomiernie nutellą. Zwijamy ciasno w rulonik. Następnie maczamy w rostrzepanym jajku z mlekiem.
Smażymy na patelni posmarowanej olejem kokosowym do uzyskania złocistego koloru.
Obtaczamy z cukrze cynamonowym. Podajemy na ciepło.

Przepis w formie zwizualizowanej znajdziecie tutaj.

Smacznego :]

smażone tosty z nutellą

Skomentuj ten wpis

Twój adres e-mail nie będzie widoczny dla innych. Obowiązkowe pole są oznaczone *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress