SŁODKI SZCZECIN vol. 14 – Willisch


Wraz z nadejściem wiosny na słodkiej mapie Szczecina wyrosła lodziarnia, która bardzo szybko uzmysłowiła mieszkańcom, że to nie czas i miejsce na przygotowania do sezonu plażowego ;]  Na rogu ulicy Jagiellońskiej i Bolesława Śmiałego zrobiło się gwarnie, kolorowo i niesamowicie pysznie. Jesteście ciekawi o co całe zamieszanie? Już Wam opowiadam :]

Willisch nie jest przypadkową budką z mrożonkami. To manufaktura lodów naturalnych z ponad 30-letnią tradycją. A wszystko z wykorzystaniem dobrej jakości składników – śmietany, mleka, kakao, owoców i orzechów. Lodziarnia zapewnia, że jedyną formą konserwacji jaką stosuje jest minusowa temperatura. Pod miętowym szyldem próżno zatem szukać chemii i sztuczności. Każdego dnia do wyboru macie kilka kultowych smaków (np. śmietanka z lat 80-tych, bakalie, malaga), sorbety (jabłko z cynamonem, rabarbar, cytryna z miętą) oraz opcje na wypasie (sernik z czarną porzeczką, biała czekolada z malinami, mleczko z dynią i słonecznikiem). Receptur jest już ponad 200, a Willisch nadal eksperymentuje z kolejnymi. Oferta na bieżący dzień do sprawdzenia tutaj. Dodatkowo możecie wybrać tzw. deser sweet, który składa się z 2 wybranych smaków, karmelizowanych fistaszków i polewy toffi. Jeżeli jako jedyni z towarzystwa zdecydujecie się na tę najsłodszą wersję, schowajcie się z kubeczkiem za rogiem budynku, bo gwarantuję, że znajomi zaczną Wam podbierać te prażone orzeszki. Najgorzej!
Jeżeli nie musicie uciekać przed podjadaczami cudzych deserów, zostańcie przy lokalu i usiądźcie wygodnie w willischowych leżakach. Nie macie czasu, żeby zostać choć na chwilę? Nie szkodzi, możecie chwycić porcję w wafelku i iść dalej lub kupić pudełko lodów do domowej zamrażarki.
Niezależnie, co wybierzecie, ważne, aby  „kochać lody i kochać siebie” :]  I pamiętajcie, aby zbierać pieczątki na karcie lodomaniaka – 11-ste lody będziecie mieć za darmo!
p.s. Zobaczcie jaka fantazja po zjedzeniu śmietanki z wiśnią poniosła Agnieszkę Tylkę :]

2

3

3a

4

5

6

7

8

9

10

11

*Wpadnijcie po inne zdjęcia robione ze smakiem na http://www.fotografia-atylka.pl/.

Godziny otwarcia:
pon.-nd: 10.00-21.00

Więcej info na:
http://www.willisch.pl/
https://www.facebook.com/LodyTradycyjneWillisch/

A lokal znajduje się dokładnie tutaj.

Jeżeli Wasze kubki smakowe nie znają jeszcze Willischa, koniecznie tam zajrzyjcie i napiszcie w komentarzu jakie są Wasze wrażenia. A może są wśród Was stali klienci tej lodziarni? Dajcie znać za co lubicie ją najbardziej :]

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

6 Comments

  1. Zdecydowanie nie polecam tej otóż lodziarni. Byłam z dzieckiem tam dwa razy , po pierwszej wizycie na drugi dzień dziecko dostało biegunki myślałam że to zwykła wirusowka ale niestety po kolejnej wizycie w lodziarni to samo.. zbieg okoliczności ? Nie siadzie z resztą od znajomych słyszałam to samo.. lody w smaku owszem smaczne ale czy najlepsze ? Z resztą cena 4 zł nie jest adekwatna do rozmiaru „gałki” czy też smaku

    • Ojej, strasznie mi przykro! Moje i znajomych doświadczenia zupełnie inne. Przetestowaliśmy wielokrotnie różne smaki i nigdy żadnych dolegliwości nie mieliśmy, włączając w to psa z alergią pokarmową. A cena, no cóż, nie jest niska, ale jednocześnie nie odbiega od oferty innych lodziarni wytwarzających lody z naturalnych składników. My na pewno wrócimy i mam nadzieję, że dotychczasowa opinia na temat lokalu pozostanie niezmienna.

  2. Przepyszne lody!! Na szczególną uwagę zasługują sorbety – nieziemskie! A na poprzedni komentarz o biegunce jedynie się uśmiechnęłam – jem te lody kilka razy w tygodniu i jakoś nic 😉

    • Dziękuję za komentarz! Mój mąż rozpieszcza się zawsze sorbetami. :) Ja natomiast muszę mieć lody z dużą zawartością śmietanki :]

Skomentuj ten wpis

Twój adres e-mail nie będzie widoczny dla innych. Obowiązkowe pole są oznaczone *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress