Malinowa pianka z ptysiami


Delikatna pianka, który czaruje wyglądem, uwodzi aromatem, zniewala intensywnie malinowym smakiem i zaskakuje ptysiowym wnętrzem. Czy można wymarzyć sobie coś wspanialszego na niedzielny deser? Nie sądzę! Zwłaszcza, gdy tego dnia celebruje się 35 rocznicę ślubu :]

Składniki:

  • 3 galaretki malinowe
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 8-10 mini ptysiów (przepis tutaj)

Przygotowanie:

3 galaretki rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Miksujemy z serkiem na wysokich obrotach przez około 5-7 minut – powinniśmy uzyskać puszystą, dobrze napowietrzoną masę.
Dno okrągłej formy o średnicy 20-23 cm wykłądamy folią aluminiową.
Kilka łyżek masy przekładamy do formy i rozprowadzamy po dnie. Następnie wzdłuż obręczy układamy ptysie – jeden przy drugim. Zalewamy je pozostałą częścią masy. Wyrównujemy.
Chłodzimy w lodówce minimum 4 godziny.
Możemy udekorować pozostałymi ptysiami, świeżymi malinami lub kwiatami.

Smacznego :]

malinowy sernik na zimno

malinowy sernik z ptysiami

sernik malinowy z ptysiami

Zapisz

Zapisz

Skomentuj ten wpis

Twój adres e-mail nie będzie widoczny dla innych. Obowiązkowe pole są oznaczone *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress