Kokosowa panna cotta


Panna cotta, która wychodzi zawsze, nie rozwarstwia się, ładnie tężeje i ma idealną, sprężystą konsystencję. W egzotycznej, kokosowej wersji smakuje wyśmienicie, zwłaszcza w środku lata. Usiądźcie wygodnie, zamknijcie oczy i delektujcie się subtelnym smakiem tropików :]


Składniki (na 8 małych porcji):

  • 800 ml mleka kokosowego
  • 7 łyżek cukru
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki żelatyny
  • 4 łyżki ciepłej wody

Przygotowanie:

Żelatynę namaczamy w ciepłej wodzie, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia.
Mleko kokosowe umieszczamy w rondelku, podgrzewamy. Gdy zacznie się gotować, zdejmujemy z palnika. Po 5 minutach dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy – najlepiej rózgą kuchenną. Wsypujemy wiórki kokosowe, mieszamy. Odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Rozlewamy do niewielkich naczyń. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Dekorujemy malinami.

Smacznego :]

panna cotta z malinami

panna cotta kokosowa

kokosowa panna cotta

panna cotta z mlekiem kokosowym

Skomentuj ten wpis

Twój adres e-mail nie będzie widoczny dla innych. Obowiązkowe pole są oznaczone *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress