Jogurtowe serniczki na zimno z jeżynami


Połowa lata już za nami, a ja się dopiero rozkręcam z deserami na zimno ;] W pierwszy dzień sierpnia zagościły u mnie jogurtowe serniczki  z jeżynami i galaretką z owoców leśnych. Super proste i szybkie w wykonaniu. Bez obawy o gródki ze ściętej żelatyny. Idealny przepis, do wykorzystania z dowolnymi owocami i galaretkami. Wszystko zależy od Waszych upodobań i wyobraźni. Spróbujecie? :]


Składniki (na 6 małych porcji):

  • 3 galaretki z owoców leśnych
  • 600 g jogurtu greckiego
  • 250 g jeżyn

Przygotowanie:

Jedną galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostałe dwie zalewamy 300 ml gorącej wody. Mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Galaretki rozpuszczone w mniejszej ilości wody mieszamy trzepaczką razem z jogurtem, przekładamy do słoiczków. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Gdy pierwsza wartwa naszego deseru zdążyła stężeć, układamy na niej jeżyny. Następnie zalewamy galaretką (tą przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu). Ponownie wstawiamy do lodówki. Deser jest gotowy do podania po całkowitym stężeniu galaretki. Dekorujemy pozostałymy jeżynami.

Smacznego :]

sernik jogurtowy z jeżynami

sernik z jeżynami

jogurtowe z jeżynami

Zapisz

4 Comments

Skomentuj ten wpis

Twój adres e-mail nie będzie widoczny dla innych. Obowiązkowe pole są oznaczone *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress