Banoffee Jar


Banoffee Pie to jeden z moich ulubionych deserów. Największą miłością darzę jego ekspresową, porcjowaną wersję na bazie pokruszonych ciasteczek. A potem już coraz lepiej – kajmak, banany, kremówka i gorzka czekolada. Takie zestawienie jest skazane na sukces smakowy. A wrażenia wzrokowe wcale nie gorsze :] W moim otoczeniu nie ma już nikogo, kto nie rozkochałby się w tej słodkości – spróbujcie u siebie :]

Składniki (na 8 porcji):

  • 1 opakowanie ciasteczek digestive (ok. 160 g)
  • 500 g masy kajmakowej (polecam firmy Gostyń)
  • 4  banany
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 30 g startej gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Potrzebujemy 6 niewysokich słoików (o pojemności 200-250 ml). Na dnie każdego z nich umieszczamy pokruszone ciasteczka digestive. Następnie układamy warstwę masy kajmakowej. Później plasterki banana. Przykrywamy ubitą śmietaną kremówką i posypujemy startą czekoladą. W razie potrzeby powtarzamy warstwy.
Chłodzimy w lodówce.

Smacznego :]

banoffee

banoffe jar 1

banoffee jar

Zapisz

3 Comments

  1. Pingback: Banoffee jar – Mada w kuchni

Skomentuj ten wpis

Twój adres e-mail nie będzie widoczny dla innych. Obowiązkowe pole są oznaczone *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress